Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата пали и веднага изгасва

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата пали и веднага изгасва

Здравейте колата е Алфа 156 1.8ТС. Проблема ми е че колата пали и веднага след това падат рязко оборотите и изгасва.
    Има бензин, бензиновата помпата се чува че работи, незнам дали не е от някой датчик.
    Благодаря предварително.

Не знам как е при ТС защото съм с дизел, но както и при други коли, това че чуваш че помпата работи не означава че тя наистина си върши работата!
    Скоро имах подобен сблъсък с една помпа която си работеше, но правеше към 2-3 литра на минута което прекалено малко!
    Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Може ли да се изключи предположението "вода в горивото + замръзването и" ?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Venkos Покажи съобщение
        Здравейте колата е Алфа 156 1.8ТС. Проблема ми е че колата пали и веднага след това падат рязко оборотите и изгасва.
        Има бензин, бензиновата помпата се чува че работи, незнам дали не е от някой датчик.
        Благодаря предварително.
        Пробвай с дебитомера като за начало, най лесно се сменя. Вземи от някой за проба.
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Дебитомера съм го сменил с чисто нов преди 2 месеца. Не мисля че е от него. Но ще провера помпата.

Comment

Аз имах подобен проблем . Имам пусната тема,намери я и прочети внимателно всички коментари. Впрочем колко литра бенз имаше в резервоара
            алфа ромео 156 тс

Comment

Имаше малко първият път когато не искаше да запали около 4,5 литра, но вчера и сипах още 10 литра и пак същото.

---------- Post added at 17:34 ---------- Previous post was at 17:31 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Може ли да се изключи предположението "вода в горивото + замръзването и" ?

Ако е така, трябва да изчакам да се затопли времето на + температура ли? Защото вчера и днеска тук в София все са си минус градусите.

Comment

Намери темата там има тоста изказани мнения моя проблем го рвших ,но докато разбера от какво е ........ Затова веднага се отзовах защото знам какво е да сменяш части без да знаеш дали е от тва или не. Ся някой може да напишат направи си диагностикааааа,но като тръгне на криво файда няма само ти обират парите нВсякаде
                алфа ромео 156 тс

Comment

Налей 200 грама чист спирт в резервоара,изчакай около час и пробвай да запалиш.Ако няма промяна се ориентирай към сервиз.
                  Alfa Romeo SW 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
                    Намери темата там има тоста изказани мнения моя проблем го рвших ,но докато разбера от какво е ........ Затова веднага се отзовах защото знам какво е да сменяш части без да знаеш дали е от тва или не. Ся някой може да напишат направи си диагностикааааа,но като тръгне на криво файда няма само ти обират парите нВсякаде

ОК. Благодаря, ще я видя темата.

Comment

Дюзата на инжекциона на таблото свети ли за грешка?
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Дюзата на инжекциона на таблото свети ли за грешка?
                        Не, не свети.

Comment

Хората вече повръщат те си правят диагностика...сорри за спама.Между другото оня ден налях калпав бензин и два дена колата като е студена пали ма тресе известно време, почти угасва, но не гасне.При мене е от бензина щото почти веднага се усети разлика във вървежа към по-кофти.Че и доста сипах деба.Преди месец по същия начин от същата бензиностанция я намъчих до София, като сипах на връщане дойде на мене си.За Петрол иде реч.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Venkos Покажи съобщение
                            Не, не свети.
                            Така зад компа е много относително, но аз бих потърсил проблем с подаване на горивото.....тва че помпата се чува да бачка не е критерии понякога.......Пробвай да запалиш като от изгасено положение завъртиш веднага ключа за да завърти и запали веднага.......
                            Възможно е и да е друго, но с тва бих започнал.....палене с откачен дебитомер също......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

да те питам падането на оборотите е съпроводено ли е с ужасно тресене на колата ..и като падат ако дадеш гас оправя ли се колата ?
                              Last edited by reapersl; d.m.y г., 11:03.

Comment

Working...
                              X